Wie zijn wij?

Wij zijn Kops Reclame, een nieuw reclamebureau gevestigd in Assen, de hoofdstad van het mooie Drenthe. Heel kort samengevat ontwikkelen wij logo’s, huisstijlen en reclame-uitingen voor het MKB in de regio. Echter gaat het bij ons niet alleen om het maken van mooie plaatjes. Wij vinden het belangrijk dat ons werk meerwaarde oplevert. Daarom werken wij met een vaste methode die als basis functioneert voor elk project. Op deze manier proberen wij bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame en verantwoorde ondernemingen doormiddel van creatie en communicatie.

Het ontstaan van Kops Reclame

Kops Reclame is in 2018 opgericht door Patrick Koerts, een student Industrieel Product Ontwerp aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Tijdens deze studie kwam hij voor het eerst in aanraking met het vak grafisch ontwerp. Dit werd toen gegeven om studenten te leren hun ontwikkelde eindproduct op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren. En hoewel het geheel er mooi uit moet zien is het van belang dat het aan de volgende drie punten voldoet:

  1. Zorg dat de werking van het product duidelijk is.
  2. Zorg dat het product onderscheidend is vormgegeven.
  3. Presenteer alleen de essentiële informatie.

 

De werkzaamheden die benodigd zijn voor het maken van deze presentatie bestaan dus niet alleen uit vormgeving, maar voor een groot deel ook uit onderzoek en het maken van strategische keuzes. Het is de uitdaging om door middel van creativiteit een zakelijk voordeel te creëren. En vanuit een interesse voor zowel ontwerp als ondernemerschap is Patrick Koerts in 2018 een eigen ontwerpbureau gestart om bedrijven bij deze uitdaging te helpen. Dit niet in de vorm van presentaties, maar in de vorm van reclame-uitingen die een bedrijf op basis van dezelfde drie punten dienen te representeren.

Ontwikkelingen

Wij informeren u graag over onze ontwikkelingen en publicaties op het gebied van merkontwikkeling. Ontdek het laatste nieuws hieronder.