BoosterMe

Website Optimalisatie / 300%+ Omzetgroei

BoosterMe Website Optimalisatie

BoosterMe is een jong bedrijf dat is ontstaan vanuit een idee van om een tripptrapp verhoger te ontwikkelen. Deze verhoger zorgt ervoor dat kinderen snel eenvoudig aan een kookeiland kunnen plaatsnemen dat voorheen te hoog was om gezellig met elkaar aan te kunnen zitten. Met een succesvolle eerste lancering en vele positieve reacties online bleek al snel dat het product echt een mooie oplossing bood aan jonge ouders. Echter met de lancering van de tweede en verbeterde versie gebeurde er iets bijzonders. De reacties waren nog vele malen positiever! Maar in tegenstelling tot de eerste versie werden er amper BoosterMe’s besteld. Raar maar waar, er was immers net in een nieuwe website geïnvesteerd.

De uitdaging

Om er achter te komen waarom de verbeterde versie van het product online nagenoeg niet werd verkocht is Kops gestart met het uitvoeren van een website evaluatie. Met deze evaluatie lopen wij de huidige website in totaliteit door en beoordelen wij alle aspecten. De uitkomsten van deze evaluatie worden samengevat in een kort rapport waarin onze bevinden zijn opgenomen. Gebaseerd op deze bevindingen hebben wij een plan opgesteld om de website te optimaliseren, in het geval van de BoosterMe website was er een volledig herontwerp nodig. Doordat de daadwerkelijke strategie van de website nooit op papier is gezet is deze ook ontwikkeld zonder heldere doelstellingen… En zonder doelen, geen resultaten.

Onze oplossing

Om er zeker van te zijn dat het optimaliseren van de website daadwerkelijk impact ging hebben op de verkoopcijfers zijn we eerst terug gegaan naar de basis doelstellingen van de website. Pas als deze doelstellingen concreet worden gemaakt kan je beginnen met het ontwikkelen van een oplossing. Dit waren de doelstellingen voor de website:

  1. Het moet in één oogopslag helder zijn wat het product doet.
  2. Het moet snel duidelijk worden hoe het product werkt.
  3. Het moet duidelijk worden voor wie het product is.
  4. Het product moet eenvoudig besteld kunnen worden.

Met deze doelstellingen in gedachten hebben wij een hele visuele website ontwikkeld met duidelijke informatie. Wij hebben een speciale product pagina ontworpen met een illustrerende animatie en afbeeldingen gemaakt waarin het product benadrukt werd.

Het resultaat

Na de lancering van de nieuwe website bleek al snel dat de optimalisatie zijn vruchten begon af te werpen. Binnen een maand waren er al evenveel producten verkocht als in het hele jaar daarvoor en binnen drie maanden hebben wij een omzetgroei van meer dan 300% gerealiseerd.

Bekijk hier de website*

*Beheer is afgedragen, het kan zijn dat aanpassingen en verandering zijn doorgevoerd.

Klaar om online kansen te omarmen?

Bent u geïnteresseerd in de kansen die het internet uw bedrijf te bieden heeft? Laten wij kennismaken.

Andere cases

Wij zijn trots op de opdrachtgevers waar wij voor mogen werken. Ontdek andere projecten die wij hebben mogen leveren hieronder.